Atentie!

Sa nu omiti faptul ca sediul social al firmei tale are un termen de valabilitate. Incearca sa-l respecti si cand te apropii de termenul limita sa faci tot posibilul sa iti prelungesti sediul business-ului tau.

Daca nu stiai, sanctiunile privind nerespectarea procedurii de prelungire a sediului social sunt foarte drastice.

Expirarea si neprelungirea sediului duc  din start la inexistenta lui. Urmatorul pas?Institutiile abilitate iti declara afacerea inactiva.

Inainte de expirarea contractului de comodat sau de inchiriere in baza caruia a fost declarat sediul social al firmei, administratorul trebuie sa procedeze la incheierea unui act aditional.
In situatia in care nu se face mentiunea prelungirii sediului social la Registrul Comertului, firma va figura cu sediul social expirat, iar in acest caz firma va fi declarata inactiva, acest fapt putand atrage inscrierea de fapte în cazierul fiscal al asociatilor sau chiar se va ajunge la dizolvarea acesteia.
In legatura cu aceasta operatiune de prelungire a sediului social, noi va putem ajuta pentru inregistrarea acestei mentiuni la Registrul Comertului in cel mai scurt termen.
Documente necesare prelungirii sediului social la ONRC:

  • dovada prelungirii valabilitatii sediului social (act de proprietate, contract de inchiriere/ subinchiriere/ contract de comodat etc.);
  • act aditional la contractul initial care a stat la baza stabilirii sediului social al societatii.

 

Hai sa ne cunoastem pe:

office@as-juridic.ro/nicoleta@dizolvaresocietate.ro sau la numerele de telefon: 0766 299 279/ 0722 436 149