“Având în vedere decretarea stării de urgenţă pe întreg teritoriul României, pe o perioadă de 30 de zile, vă informăm că activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului și a oficiilor registrelor comerțului de pe lângă tribunale se va desfăşura numai prin mijloace electronice, conform art. 45 din Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgenţă, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 212 din data de 16 martie 2020.

Potrivit art. 45 alin. (1) din Decretul sus menționat, „Pe durata stării de urgență, activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului și a oficiilor registrelor comerțului de pe lângă tribunale continuă în ceea ce privește înregistrarea mențiunilor privind persoanele juridice și persoanele fizice înregistrate în registrul comerțului și se derulează  prin mijloace electronice, în baza cererii de înregistrare a mențiunilor și a documentelor anexate la aceasta în formă electronică, având încorporată, atașată sau logic asociată semnătura electronică extinsă.

Astfel, în considerarea dispoziţiilor cuprinse în art. 45 din Decretul nr.195/16.03.2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul Romaniei, documentele se vor elibera exclusiv prin mijloace electronice, având încorporată, atașată sau logic asociată semnătura electronică extinsă, urmând ca, după încetarea stării de urgenţă, acestea să fie eliberată conform opţiunii, la cererea expresă a solicitantului.”

Articolul 45 – DECRET nr. 195 din 16 martie 2020

privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României
EMITENT
PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 212 din 16 martie 2020

(1) Pe durata stării de urgență, activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului și a oficiilor registrelor comerțului de pe lângă tribunale continuă în ceea ce privește înregistrarea mențiunilor privind persoanele juridice și persoanele fizice înregistrate în registrul comerțului și se derulează prin mijloace electronice, în baza cererii de înregistrare a mențiunilor și a documentelor anexate la aceasta în formă electronică, având încorporată, atașată sau logic asociată semnătura electronică extinsă.
(2) Copiile de pe înregistrările efectuate și de pe actele prezentate de solicitanți, informațiile despre datele înregistrate și certificatele constatatoare se eliberează pe cale electronică.
(3) Activitatea de asistență pentru efectuarea procedurilor necesare înregistrării prin mijloace electronice în registrul comerțului, din cadrul oficiilor registrului comerțului de pe lângă tribunale, precum și activitatea de publicare și de furnizare a Buletinului procedurilor de insolvență se realizează prin mijloace electronice.

Ai nevoie de ajutor?

Contacteaza-ne la office@as-juridic.ro sau la nicoleta@dizolvaresocietate.ro sau la numarul de telefon: 0766 299 279.

Atentie: biroul nostru este inchis pe perioada epidemiei cu coronavirus. Echipa As-Juridic lucreaza de acasa si este disponibila de Luni-Vineri in intervalul 9.30- 18:00 la telefon sau prin email.