Noutatile si modificarile se tin lant in aceasta perioada si va tinem la curent cu toate informatiile oficiale publicate.
Astazi sublinem o schimbare de bun augur care atesta faptul ca: Nu mai avem obligatia inregistrarii la Anaf a documentului care atesta dreptul de folosință asupra spațiului cu destinație de sediu social .
Legea 223/2020 a fost publicata in Monitorul Oficial 1018/02.11.2020 si modifica Legea 31/1990, care intra in vigoare in 3 zile de la data publicarii, respectiv in data de 05.11.2020.
Articolul 17 alin (3) initial din Legea 31/1990 era:
“(3)La înmatricularea societăţii şi la schimbarea sediului social se va prezenta la sediul oficiului registrului comerţului documentul care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social înregistrat la organul fiscal din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în a cărui circumscripţie se situează imobilul cu destinaţie de sediu social”
Prin legea 223/2020 se modifica art 17 alin (3) astfel:
” La înmatricularea societății și la schimbarea sediului social se va prezenta la sediul oficiului registrului comerțului documentul care atestă dreptul de folosință asupra spațiului cu destinație de sediu social. După înregistrarea în registrul comerțului, oficiul registrului comerțului transmite documentul care atestă dreptul de folosință asupra spațiului cu destinație de sediu social la organul fiscal din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală în a cărui circumscripție se situează imobilul cu destinație de sediu social.”
Ai nevoie de ajutor? Echipa AS-JURIDIC este aici pentru tine!