Inainte de a trece la subiectul de deschidere a unui punct de lucru pentru firma ta, trebuie sa facem diferenta clara intre un  sediu social si un punct de lucru.

Sediul social este de fapt adresa oficiala a firmei, sau altfel spus „resedinta” iar punctul de lucru este locul unde societatea isi defasoara fizic activitatea.

Bineinteles ca activitatea poate fi derulata si la sediul social al firmei iar punctul de lucru este o optiune.

Dar in situatia in care sediul social al firmei este in Ploiesti iar tu iti desfasori activitatea in Bucuresti, atunci ai nevoie obligatoriu de un punct de lucru.

Pentru activitatile care se desfasoara la beneficiari si/sau in afara sediilor proprii nu ai nevoie de deschiderea unui punct de lucru insa acestea trebuie autorizate la terti.

Punctul de lucru poate fi deschis atat in momentul in care iti inregistrezi firma la Registrul Comertului, dar si pe parcursul functionarii acesteia.

Deasemenea, nu esti limitat de lege in ceea ce priveste numarul punctelor de lucru. Poti avea oricate doresti, oriunde pe teritoriul Romaniei.

Iata ce acte trebuie sa ai la indemana:

  1. Declaratia – tip pe propria raspundere, in original, semnata de asociati sau administratori/membrii ai directoratului, din care sa rezulte, dupa caz, ca:- persoana juridica nu desfasoara la sediul secundar activitatile declarate, o perioada de maximum 3 ani;- persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii, pentru activitatile precizate in declaratia-tip;
  2. Hotararea adunarii generale a asociatilor/actionarilor sau decizia asociatului unic/Consiliului de administratie/ directoratului, in cazul in care este abilitat in acest sens (original)
  3. La infiintare, dovezile privind sediile secundare
  4. Daca este cazul:
  • avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta, prevazut de Legea nr. 230/2007
  • avizele prealabile prevazute de legile speciale (copie);
  • imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale (original);
  1. Cererea de inregistrare (original

Termenul pentru deschiderea unui punct de lucru este de 5-7 zile lucratoare din momentul in care dosarul este complet.

Tarif: 450 lei

Dupa deschiderea punctului de lucru trebuie declarat la Administratia Financiara in termen de 30 de zile. 

Ajutorul in astfel de cazuri este foarte important. Echipa As-Juridic este aici pentru voi!

Iti propunem sa ne cunoastem si sa stabilim impreuna cine face toate aceste lucruri. Suntem convinsi ca timpul tau este pretios si de aceea iti promitem ca te inlocuim noi la Registrul Comertului.

Contacteaza-ne oricand pentru o oferta personalizata pe adresa de email: office@as-juridic.ro

Intra in legatura cu un specialist

CONTACTEAZA-NE