Tocmai ti-ai infiintat o companie? Atunci trebuie sa stii ca iti poti desfasura activitatea in limita codurilor Caen declarate la inceput in actul constitutiv al societatii.

Daca privim din punct de vedere juridic, nu avem un numar maxim sau minim de coduri care pot fi folosite de o societate comerciala dar pot apare limitari in functie de domeniul de activitate.

Atentie: Daca o activitate CAEN este mentionata in Actul Constitutiv nu inseamna ca societatea ta poate desfasura acea activitatea.

Fiecare cod trebuie autorizat in parte prin declaratie pe proprie raspundere pentru a putea desfasura activitatea respectiva. 

Pentru autorizarea celorlalte activitati CAEN din actul tau constitutiv este obligatoriu sa ai la indemana urmatoarele documente:

  • Certificatul constatator emis în temeiul art. 17 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 359 / 2004 privind simplificarea formalităților la înregistrarea persoanelor fizice, asociaților familiale și persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum și la autorizarea funcționării persoanelor juridice, cu modificările și completările ulterioare, dacă este cazul;
  • Dovada achitării taxelor legale la Registrul Comerțului.
  • Cerere de înregistrare
  • Împuternicire specială (în formă autentică), avocaţială sau delegaţie pentru persoanele desemnate să îndeplinească formalităţile legale (original), dacă este cazul;
  • Declaraţia-tip pe propria răspundere (original), semnată de asociaţi sau de administratori din care să rezulte că persoana juridică îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniu

Daca te grabesti cu acest proces, lasa totul in seama specialistilor de la AS-Juridic!

Intra in legatura cu un specialist

CONTACTEAZA-NE