Poate nu stiati dar, recodificarea obiectului de activitate se aplica societatilor infiintate inainte de 27.03.2008, ele fiind nevoite sa actualizeze  Actul Constitutiv.

Din 2007, tara noastra a decis sa-si schimbe codul CAEN, din Rev. 1 in Rev. 2, pentru a respecta legislatia impusa de UniuneaEuropeana.

Certificatele de inregistrare se vor preschimba numai in masura in care activitatile principale sunt modificate in noua clasificare.

Dovada recodificarii codurilor  CAEN 2008 este necesara pentru firme atunci cand:

– cer eliberarea unui nou certificat constatator,

– vor un imprumut la banca,

-solicita eliberarea de avize/ autorizatii/ licente etc.

Acte necesare pentru procedura de Recodificare a obiectului de activitate:

– certificatul de inregistrare in original;

– imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale in acest sens.

In cazul in care firma desfasoara noi activitati, se vor adauga si noile coduri CAEN aferente. In acest sens, se va depune la Oficiul Registrului Comertului competent si hotararea de modificare a obiectului de activitate al firmei, impreuna cu declaratia de autorizare a desfasurarii acestor activitati la sediile dorite (sediu social, sediu secundar, in afara sediului social sau profesional si a sediilor secundare). Pentru activitatile pe care firma nu le mai desfasoara, nu este obligatoriu sa fie excluse din obiectul de activitate.

La Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti noul certificat de inregistrare se elibereaza intr-un termen de 3 zile.

In cazul altor Oficii ale Registrului Comertului din tara, termenul de eliberare a noului certificat de inregistrare variaza de la caz la caz.

Acum ca stii deja la ce sa te astepti, poti delega intreaga procedura echipei noastre de specialisti.

Asteptam mesajul tau pe: office@as-juridic.ro

Intra in legatura cu un specialist

CONTACTEAZA-NE